Sudare cu arc electric este ceea ce sudori folosesc pentru a îmbina metale într-o varietate de aplicații. Acesta tehnica de sudare este folosită de mai mult de 50 de ani și este cea mai comună formă de sudare astăzi. Acest articol se va concentra pe ceea ce este sudarea cu arc electric si ce trebuie să știi despre acest tip de sudură, dar și de ce este cea mai bună alegere pentru multe lucrări.

Deci, ce este mai exact sudarea cu arc electric?

Sudarea cu arc electric este o metodă de sudare care utilizează un arc electric pentru a topi metalul de sudură și pentru a uni două piese de metal. Sudarea cu arc electric presupune trecerea unui curent electric printr-un electrod consumabil care generează căldură care topește metalele împreună. Această metodă de sudare se face prin înclinarea metalului de sudură într-un arc electric care se produce între electrozii de sudură și piesele de metal. Electrozii sunt fabricați dintr-unul sau două metale care reacționează între ele atunci când intră în contact și creează suduri topite la temperaturi ridicate în timp ce eliberează zgură (un produs secundar solidificat). Acest proces se poate face folosind manopera manuala sau echipamente automate, în funcție de ceea ce sunteți de sudare și ce tip de metal este în curs de îmbinare.

Când metalul de sudură se topește, se amestecă cu metalul din piesele de metal, ceea ce duce la formarea unei suduri solide și rezistente. De exemplu, electrozii pot fi realizați din aluminiu sau magneziu pentru a se alătura atât oțelului, cât și aluminiului împreună, ceea ce face ca sudarea cu arc electric să fie o alegere excelentă pentru multe locuri de muncă. Procesul de sudura cu arc electric a fost folosit în liniile de producție auto de când a fost introdus pentru prima dată, deoarece ajută la a face mașinile mai ușoare, adăugând în același timp rezistență prin suduri.

Există mai multe tipuri de sudură cu arc electric, inclusiv sudura cu arc electric sub protecţie gazoasă, sudura cu arc electric sub protecţie lichidă şi sudura cu arc electric prin consumare. Fiecare dintre aceste tipuri de sudură cu arc electric are propriile sale avantaje şi dezavantaje şi este utilizată în funcţie de necesităţile specifice ale aplicaţiei.

Sudarea cu arc electric este ceea ce vă recomandăm pentru aproape toate tipurile de metal, deoarece este mai rapidă decât alte opțiuni, mai precisă cu mai puține deșeuri și produce rezultate mai curate.

  • Este curată, ceea ce o face perfectă pentru locuri de muncă în aer liber, cum ar fi sudarea pe un șantier de construcții.
  • Generează mai puține deșeuri în general, nu există nici o flacără, fum, scântei, sau zgură cu care să aveți de a face, astfel încât zona de lucru rămâne în siguranță.
  • Este un proces rapid, ceea ce o face ideală pentru proiecte mari care necesită timpi rapizi de finalizare și mai puțină muncă de curățare după aceea. Sudarea cu flacără deschisă sau gaz necesită mai mult timp, deoarece trebuie să așteptați până când materialul s-a încălzit.
  • Este precisă, și astfel ideală pentru piese ce trebuie sudate, în special piese metalice subțiri, care nu pot face față căldurii intense de alte tipuri de sudură. Torțele cu gaz produc o flacără deschisă care creează mult mai multe deșeuri decât ceea ce obțineți de la sudarea cu arc electric prin topirea ambelor părți simultan și nu necesită materiale de umplere suplimentare.

Acestea sunt cele mai mari avantaje ale sudării cu arc electric și ceea ce se poate realiza astfel în comparație cu alte tipuri de sudare.

Sudură punct cu punct

Sudura prin puncte este o modalitate de a finaliza legătura dintre două piese este prin sudare punctuală, care implică trecerea rapidă a unui curent electric între un electrod și doar un punct de pe fiecare parte a metalului fiind sudate cu un instrument special. De asemenea, puteți utiliza această metodă în timpul altor procese de sudare pentru a ajuta la scurtarea timpului necesar pentru procesul de sudură. Sudarea Punct este o tehnică de precizie, iar electrozii sunt fabricați dintr-un aliaj metalic care reacționează la căldura ridicată a sudării pentru a se topi împreună și a crea sudurile, făcându-le reutilizabile în timp, fără a fi nevoie să le înlocuiți de fiecare dată când sunt sudați.

Sudarea cu arc electric este o metodă de sudare foarte versatilă și poate fi utilizată pentru a suda o gamă largă de materiale metalice, inclusiv oțel, aluminiu, cupru și alte aliaje. Este o metodă de sudare foarte populară în industrie, deoarece poate fi utilizată pentru a suda piese de dimensiuni mari și poate produce suduri de înaltă calitate.